Rólam

A családomban öröklődő hivatás a gyógyítás, a szüleim is orvosok és a nagyszüleim is azok voltak. Azonban engem mégis jobban érdekeltek a nyugati orvoslás mellett létező természetes gyógymódok. Először természetgyógyász képzésen ismerkedtem meg a hagyományos kínai orvoslással. Nem sokkal később elmentem egy akupunktőrhöz és saját magamon tapasztaltam meg a kínai gyógyászat pozitív hatásait. Éreztem, hogy ez az én utam, erről a gyógymódról szeretnék a lehető legtöbbet megtanulni. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán indult Hagyományos Kínai Orvoslás szak, a Heilongjiang Hagyományos Kínai Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem kihelyezett képzéseként. Nem volt kérdés, azonnal jelentkeztem. Az öt egyetemi évből négyet itthon, a Semmelweis Egyetemenen végeztem el, párhuzamosan tanulva a nyugati és a keleti orvoslást, egy évet pedig Kínában, Harbinban töltöttem az egyetemi klinikán, kórházi gyakorlaton, ahol autentikus környezetében mélyíthettem el ismereteim a kínai medicinában.

 

Ámulatba ejtett, hogy Kínában teljesen természetes a keleti és a nyugati orvoslás együttműködése. A betegeket az orvosok egymáshoz küldik, és minden lehetséges eszközt felhasználnak a gyógyulásuk érdekében. A hagyományos kínai orvoslás holisztikusan tekint az emberi szervezetre és a testi-lelki egyensúly visszaállítására törekszik. Nem kizárólag tünetet kezel, az okokat is feltárja. A nyugati diagnosztika mindeközben segít a szervezet pillanatnyi állapotáról minél pontosabb képet adni a gyógyító számára, valamint akut betegség esetén megoldást nyújt a tünetek gyógyszeres kezeléssel történő minél gyorsabb megszüntetésére.


Mióta a keleti és a nyugati orvoslás ilyen ésszerű harmóniáját megtapasztalhattam, küldetésemnek érzem, hogy itthon is közelebb hozzam a két gyógyítási irányzatot egymáshoz, amihez kiváló helyszínt biztosít a családunk magánklinikája, a Mátyásföld Klinika.